Amazon Hot Gaming!

User FB ? Please Follow - Tenki tenkiu

Tuesday, April 16, 2013


Assalamualaikum…
Salam Sejahtera salam Emas Master buat semua…
Pemain emas ada yang gembira dan ada yang duka.. ada juga yang biasa-biasa..
Gembira sebab harga emas kembali rendah boleh beli untuk simpanan dan pelaburan bertarget.. EMAS PASTI NAIK SEMULA!
Sedih dan kecewa terutama yang masih ada emas dalam arrahnu… kena pula time ni wajib  renew.. jawabnya angkut duit lah ke arrahnu takpun pejam mata jer.. huhuhu
yang biasa-biasa.. samada takda modal atau tak peduli dah bab emas heheh…
bagi admin pula termasuk dalam semua kategori icon smile Sebab kenapa emas turun mendadak minggu ini di bulan April 2013
Gembira sbb boleh tambah stok icon smile Sebab kenapa emas turun mendadak minggu ini di bulan April 2013 … gembira juga order bertimbun-timbun.. bantu kawan rakan untuk dapatkan emas murah…
sedih sikit sbb ada lagi jongkong dalam agro heheh..
biasa-biasa… sebab memang ini keaddan biasa… tak kisah sangat harga jatuh atau naik.. sebab tujuan utama admin berkongsi ilmu dan pengalaman dalam emas..
emas jatuh atau naik.. stok simpanan ditambah dengan kadar biasa ikut kemampuan.. (time jatuh tambah banyak sikit heheh)
Jualan @ bantu sahabat-sahabat beli berjalan macam biasa… (time jatuh banyak atau naik banyak.. sama2 order banyak…)
Okaylah.. jom tinjau pendapat sahabat-sahabat sebab emas merudum INI KALI ER…

902892 4100117721895 250155992 o 300x225 Sebab kenapa emas turun mendadak minggu ini di bulan April 2013
ini ada beberapa faktor

1.Tindakan cyprus menjual 13.9 tan rizab emas milik negara nya utk dana suntikan pemulihan ekonomi semasa.
2. Tindakan para pelabur jangka pendek (trader) ekoran Kebimbangan selepas menyaksikan tindakan Goldman Sachs menurunkan paras harga ramalan prestasi PURATA harga emas bagi tahun 2013.
3. Tindakan para pelabur yang menjualkan pegangan ekuiti dalam pelaburan dan membeli Bond sebagai langkah menyelamatkan nilai Dollar dari terus merudum ekoran laporan mengenai sentimen pengguna yang buruk pada 12 april 2013 yang lalu.
jadi jika keadaan diambil kira…..harga boleh jatuh lagi…dan akan naik laju lepas nie…jadi apa patut buat sekarang?…..
kena ambil peluang beli…sebab selepas nie..siapa yg dah beli sekarang…insyaallah…lumayan….jangan lupa harga emas pernah cecah usd1900/oz
dan paling tingg tahun lepas 2012 usd1800/oz……dan sekarang usd1350/oz…..jadi tak mustahil akan naik kembali….sekarang baru bulan 4…ada 8 bulan lagi untuk habis kan 2013….hehehe pejuangan belum selesai…opp silap….proses kaut untung belum selesai…hehehe…jadi jangan lepaskan peluang ini…

INGAT!!!!! sejarah akan mematangkan kita…jadi jangan lupa lihat sejarah harga emas….contoh..

HE3 Sebab kenapa emas turun mendadak minggu ini di bulan April 2013
 *http://geng916.com/
jadi fikir-2 kanlah…..tak a fast action…
Contact me : here

Harga Emas : Ekonomi China Merosot, Emas Jatuh ke US $1.355,79

130314 emas comex2 Sebab kenapa emas turun mendadak minggu ini di bulan April 2013
http://www.hargaemas.com.my/
BISNIS.COM, LONDON – Harga emas di London terus jatuh pada isnin (15/4/2013), mencapai tahap terendah dalam lebih daripada dua tahun, diikuti oleh penurunan logam lain di tengah pesimisme pasaran kerana kemerosotan tidak terduga dalam aktiviti ekonomi China. selepas jatuh di bawah US $ 1,500 per ounce pada Jumat (12/4/2013) dengan penurunan US $ 90 dalam dua hari, emas sempat jatuh menjadi US $ 1.355,79 pada Isnin, tahap terendah sejak 14 Februari 2011, sebelum merayap kembali sedikit menjadi US $ 1,371 , 03 pada akhir perdagangan London. Ekonomi Forex.com Kathleen Brooks menunjuk “faktor-faktor fundamental yang menekan logam mulia al pertumbuhan lemah di AS dan China, tekanan inflasi global yang lemah dan prospek negara-negara berhutang seperti Cyprus menjual rizab emas mereka untuk membayar kembali hutang mereka “.
Dow Jones Newswires mengutip para pedagang yang mencatat bahawa harga juga didorong lebih rendah kerana spekulator menjual logam mulia untuk mengelakkan penempatan lebih banyak wang sebagai jaminan guna mempertahankan taruhan mereka terbuka.
Peniaga biasanya meletakkan hanya sebahagian kecil daripada nilai penuh emas berjangka ketika mereka memperdagangkan kontrak, dan jumlah ini, yang dikenali sebagai “margin,” harus diakhiri apabila harga jatuh, Dow Jones menjelaskan.
Namun pergerakan ini mendapat dorongan nyata selepas China mengatakan bahawa ekonominya tumbuh 7.7% pada suku pertama tahun ini, jauh di bawah anggaran 8.0% dalam pengundian pada 12 ekonomi yang dilakukan oleh AFP dan lebih buruk daripada tahap 7.9% yang terlihat selama tiga bulan sebelumnya.
Penurunan mendadak harga emas disertai oleh penurunan harga logam lain.
Perak jatuh menjadi US $ 23,02 per ounce, tahap terendah sejak Oktober 2010, dan tembaga turun menjadi US $ 7,085 per tan, terendah sejak Oktober 2011.
———————————————————————————–
Contact me untuk beli atau bertanya berkaitan emas : here
———————————————————————————–

Harga Emas Dunia Jatuh ke Level Terendah dalam 2 Tahun

Liputan6.com, Jakarta : Harga emas jatuh ke level terendah dalam dua tahun. Investor mengabaikan emas di tengah kekhawatiran kebijakan Bank Sentral, seperti berkaitan dengan Siprus, dan pelemahan ekonomi zona euro yang kemungkinan menjual cadangan mereka.
Negara-negara besar di kawasan itu mulai lebih memilih uang tunai ketimbang emas, berbeda dari kondisi dalam dekade terakhir, seperti mengutip Kitco.com, Selasa (16/4/2013).
Dari awal tahun, harga emas telah turun US$ 300 per troy ounce. Di pasar Comex, harga emas pada Juni diperdagangkan turun US$ 133,70 per troy ounce menjadi US$ 1.368 per troy ounce.
Perubahan harga emas terjadi karena ada kekhawatiran Bank Sentral bisa menghentikan stimulus mereka pada tahun ini. Hal ini akan memotong daya tarik emas sebagai lindung nilai terhadap inflasi.
Selain itu, pemulihan ekonomi China tiba-tiba tersandung di tiga bulan pertama tahun ini. Akibat output pabrik dan pengeluaran investasi yang melambat.
Pertumbuhan ekonomi China yang melambat dibandingkan kuartal keempat tahun lalu yang sebesar 7,9%. Sementara Cina telah menetapkan 7,5% target pertumbuhan pendapatan domestik bruto (PDB) untuk tahun ini. (Nur)
Berikut berita emas naik semula…
———————————————————————————–
Contact me untuk beli atau bertanya berkaitan emas : here
———————————————————————————–

Sempat Turun ke Level Terendah, Harga Emas Akhirnya Naik Lagi

1 comments:

Blogger said...

I suggest that you go with the #1 Forex broker.

Post a Comment

Link exchange

Link exchange Free For All












Support Us..! Copy code below and paste at your blog or website. Sila tukarkan heigh dan width untuk tukarkan saiz banner Info-MyTips, Tq~








”QuranicFoods”