Amazon Hot Gaming!

User FB ? Please Follow - Tenki tenkiu

Monday, July 23, 2012



Muat Turun Percuma Bacaan Solat Sunat Tarawih (Johor)
Assalamualaikum. Alhamdulillah, kini telah berlalu lima kali solat sunat Tarawih bagi tahun 1431H. Syukur, beberapa kekurangan yang terdapat di dalam edisi ebook Solat Tarawih sulong saya dapat dikesan dan diperbaiki. Malah kini ia tampil di dalam dua saiz. Iaitu:
1. Saiz A5 (5.83″ X 8.27″) – sama saiz dengan buku PAFA Kementerian Pendidikan Malaysia.
2. Saiz A4 (8.27″ X 11.69″)
CIRI-CIRI SAIZ A5:
1. Mudah dibawa kemana-mana, ke masjid terutamanya.
2. Bahasa yang ringkas (TIADA terjemahan dan penerangan lengkap serta artikel)
3. Saiz tulisan yang besar dan mudah dibaca.
4. Mengandungi 39 halaman.
5. Dirujuk daripada buku Panduan Sembahyang Tarawih yang telah disemak semula oleh Dato’ Noh bin Gadot, Bekas Mufti Negeri Johor.
Print screen ebook:

Panduan Sembahyang Tarawih (Johor)
Panduan Sembahyang Tarawih (Johor)
Dalam bentuk slaid: (Setelah diprint, huruf dan baris ‘tidak lari-lari’.

Sila muat turun di sini:
http://www.box.com/s/osokx234hxz4km3lbpdh(Versi doc)
CIRI-CIRI SAIZ A4:
1. Mengandungi penerangan lengkap berkenaan solat Tarawih.
2. Saiz tulisan yang perlu dibaca ketika bertarawih telah diperbesarkan.
3. Disertakan sekali soal jawab agama berkenaan ‘Solat Wanita Di Masjid’ yang terkandung di dalam keluaran terbaru Majalah SOLUSI.
4. Mengandungi 26 halaman.
5. Dirujuk daripada buku Panduan Sembahyang Tarawih yang telah disemak semula oleh Dato’ Noh bin Gadot, Bekas Mufti Negeri Johor.
Print screen ebook:

Panduan Sembahyang Tarawih Lengkap (Johor)
Panduan Sembahyang Tarawih Lengkap (Johor)
Sila muat turun di sini:
http://www.box.com/s/u0m7r1dp44b1mzvlh4ky(Versi zip)
 
http://www.box.com/s/9m2dgypahmze94gueinh(Versi pdf)
Ada sesiapa yang phobia dengan “ZIP”? Sebenarnya memuat turun fail zip lebih mudah kerana saiznya telah ‘dizip’ menjadi lebih kecil. Tetapi mengimbau kenangan saya dulu-dulu tatkala memuat turun fail zip, memanglah geram dibuatnya.
“Nak bagi tu, bagilah baik-baik. Dah dizip macam ni, macam mana nak buka? …….” Tapi, itu cerita lamalah….
Apa kata anda gunakan saja jZip. Saya telah menggunakannya sejak setahun yang lalu tanpa timbul apa-apa masalah pun. Tutorial lanjut ada di dalam video pemilik blog http://komenebook.com/ ini.
PERINGATAN:
Sekiranya anda tidak dapat membaca tulisan yang terdapat di dalam fail yang saya bekalkan, ada kemungkinan komputer anda tidak mengandungi font arab. Bagi mengatasi masalah tersebut, saya mencadangkan agar anda install tulisan jawi-arab ke dalam komputer anda. Sila dapatkannya secara percuma (sebagaimana yang saya lakukan) melalui mana-mana link di bawah tajuk “Install Font Jawi – Arab”. Sila klik button di bawah ini.

Selain daripada itu, boleh juga download perisian Tulisan Jawi di sini. Carilah pada bahagian ڤلاجرن جاوي . Selamat mencuba.
Semoga bermanfaat.

Rujukan:

wirid dan doa (JAIJ)
حاج جمال الدين هاشيم. 1980. ورد دان دعا. لمباڬ ڤنربيتن جباتن اڬام جوهر
Muat Turun Percuma Bacaan Solat Sunat Tarawih (Johor)
داتوء حاج نوح ڬادوت. ١٩٩٩. ڤندوان سمبهيڠ تراويح. جوهر بهرو: جباتن اڬام جوهر

www.emasmaster.com

0 comments:

Post a Comment

Link exchange

Link exchange  Free For All
Support Us..! Copy code below and paste at your blog or website. Sila tukarkan heigh dan width untuk tukarkan saiz banner Info-MyTips, Tq~


”MudahOnline.com”